Historia

 
Välkommen till en av Falkenbergs anrikaste butiker! Svenssons Ur & Optik har sedan 1926 legat på samma adress, Storgatan 38. Det var här allt började en gång för länge sedan, närmare bestämt fyra generationer sedan.

Verksamheten, som grundades av urmakare John-Gottfrid Svensson eller J-G som han i folkmun var känd som, var först endast inriktad mot klockor, men utökades ganska snart med glasögon och övrig optik. Under 1940- talet började de båda sönerna jobba i företaget, John och Fridolf Svensson. ”Jonne” som optiker och ”Frille” som urmakare. 1957 tog de gemensamt över företaget efter sin far.

Tredje generationen Håkan, urmakare och son till Fridolf, samt Bosse, optiker och son till John tog över firman under slutet av 1970. De drev länge företaget tillsammans med sina fruar Eva och Eva.

Den 1 september 2011 tog Håkans son Fredrik över hans del i företaget, och den 1 september 2014 tog Bosses dotter Karolina över hans del.

Fredrik och Karolina driver nu butiken som fjärde generationens urmakare och optiker. Att sälja kunskap och kvalitet har alltid varit en självklarhet för oss!